Miek van Setten

Wie ben ik?

Miek van Setten, gewichtsconsulent, lifestylecoach
Miek van Setten in 2012 in Carver Park in de US.

Mijn naam is Miek van Setten en ik ben 48 jaar. Ik heb een gezin met een hardwerkende man en twee dochters van 13 en 15  jaar oud. Na een periode van hard werken voor mijn gezin als moeder, kok, chauffeur, planner, partner en huishoudelijke hulp, ben ik weer in de boeken gedoken om iets te gaan doen wat ik al heel lang graag wilde. Namelijk heel veel kennis vergaren op het gebied van voeding, beweging, gezondheid en wat het allemaal doet met een mens. Zowel lichamelijk als emotioneel. Voornamelijk ook omdat ik zelf ook mijn hele leven het gevecht met (en vooral tegen) de kilo’s voer. Ik weet als geen ander hoe moeilijk deze strijd is. Ik kan dus veel uit eigen ervaring putten en heel goed inleven en dat maakt me een hele goede lifestyle coach!

Ik ben met de opleiding begonnen in 2011 toen wij als gezin in de Verenigde Staten woonden voor mijn man zijn werk. Ik heb daar een opleiding gedaan genaamd Fitness & Nutrition bij het Stratford Career Institute.

Stratford-Logo-New3
Fitness & Nutrition.

Deze opleiding ging over voeding en beweging en de combinatie van de twee om een gezonde levensstijl te bereiken en het belang daarvan. Een diepgravende opleiding waarvan ik heel veel geleerd heb.

Wat heb ik daarna gedaan?

Terugkomend in Nederland wilde ik hier echt iets mee gaan doen, maar deze opleiding is hier niet erkend, dus ging ik op zoek naar een hier wel erkend alternatief en dat heb ik gevonden in de LOI opleiding Gewichtsconsulent.

Deze opleiding heb ik begin 2015 afgerond en ik ben er klaar voor om iedereen te helpen als gewichtsconsulente met mijn eigen praktijk voor lifestyle coaching Fit & Food Naarden met hun gewichtsproblemen, zowel over- als ondergewicht, ongezonde levensstijl, te weinig beweging, ongezonde voedingsgewoonten en alles wat daar mee samenhangt.

Ook ben ik in te zetten als voedingsdeskundige, lifestyle coach en gewichtsconsulente voor cursussen, presentaties, workshops en lezingen op alle gebieden die te maken hebben met een gezonde levensstijl. Dat kan zijn in groepsverband, op het werk, vriendengroepen, bewonersgroepen, scholen en in sociaal culturele instellingen.

BGN aan huis

Ook heb ik me aangemeld bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland om er voor te zorgen dat ik qua kennis en niveau goed bij blijf door controles en bijscholing. Het belangrijkste daarbij is ook dat de mensen die mijn hulp in roepen de kosten van mijn hulp geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen krijgen door de (aanvullende) ziektekosten verzekering.

Nu, in maart 2022, ben ik intussen gecertificeerd voor Kind en Voeding en het werken met Gezinnen! Dus iedereen is van harte welkom!


Waarom Miek van Setten?HAN

Ik ben in het afgelopen jaar door diverse trajecten en andere dingen die ik in het kader van Fit & Food Naarden heb meegemaakt ook tot een hele mooie conclusie gekomen. Naast alle kennis over voeding, calorieën, weekmenu’s en meer beweging heb je veel meer nodig om op een goede manier begeleiding, motivering en coaching te kunnen bieden aan de mensen die mijn hulp hebben ingeroepen. Het mooie is daarbij dat mijn agogische HBO-opleiding hierbij heel goed tot zijn recht komt. Ik ben tijdens deze studie getraind in onder andere (motiverende en coachende) gesprekstechnieken, begeleiding van veranderingsprocessen, psychologie, sociologie en tijdsplanning voor sociale processen en organiseren van presentaties, kleine en grote evenementen. Dus ik vind mezelf een ontzettend goede coach geworden, de ideale combinatie van kennis over voeding, beweging en een gezonde levensstijl en veel ervaring en kennis over coaching en begeleiding.

Daarnaast heeft u als u mijn hulp inroept ook de keuze voor de gewichtsconsulente (ik dus) bij u thuis, online via Skype of op een plek naar uw keuze. Dat is natuurlijk ook erg prettig. Het maakt het voor u des te prettiger en makkelijker om hulp in te schakelen. Twijfelt u of u hulp en/of coaching nodig heeft? Test het met de LifeStyleCheck!

Kijk rustig rond op mijn website om een indruk te krijgen over mij, mijn ideeën over voeding en beweging en mijn werkwijze. U kunt altijd een email sturen om extra informatie te krijgen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Ook kunt u een intakeformulier invullen, dan krijgt u binnen 24 uur een reactie van mij. Ook suggesties en opmerkingen zijn van harte welkom. Veel leesplezier. Ik hoor graag van u.